Nejlepší golfové slevy a nabídky, které můžet najít

Jaký bude český golf po pademii?

Jak změní covid-19 český golf?

 

Už posledních pár let nebyl český golf v nijak skvělé situaci. Golfisté pomalu ubývají a získat nové golfisty je čím dál tím těžší. I když to někdy na cvičných loukách vypadá, že golfistů je dost, tak je to bohužel jen zdání. A jak bude vůbec vypadat český golf po pandemii?

Již před pandemií na jaře se mnoho hřišť snažilo jen přežít, ale teď si myslím, že budou mít mnohem větší problémy se udržet, alespoň na provozní úrovni.  Nejen že golfistů nejspíš po pandemii příští jaro ubude, ale také se lidé budou bát investovat peníze do zábavy, kterou v podstatě golf je.

To také bude mít dopad na další sektory, které jsou v golfovém prostředí. Například golfové obchody, golfové trenéry a mnoho dalších. Příkladem mohou být restaurace a klubová občerstvení, která na golfu jsou. Díky pandemii museli zavřít a mohou pouze vydávat přes prodejní okénko. Ale upřímně si nedokážu představit, že si po golfu budu chtít dát svíčkovou do plastového přenosného talíře a jíst jí někde na parkovišti. To bude první problém.

Dalším problémem může být cena green fee, která je někdy i hodně vysoko a zde bude platit stejný princip strachu z investování peněz. Tedy utratit týdně jednou až dvakrát přes tisíc korun si nebude moci jen tak někdo dovolit. Hlavně v případě, že se předpokládá, že i střední třída bude hromadně přicházet o práci a tím pádem se celý byznys změní a to nejen ten golfový.

Těžké časy také nastanou trenérům golfu, kdy mnozí z nich jsou na příjmech z golfových lekcí závislí a musí platit nájmy, půjčky, hypotéky a každodenní život. Zřejmě to bude stejné jako i v ostatních oborech, kdy lidé kteří pracují nebo pracovali v cestovním ruchu, hotelnictví, pohostinství a mnohých dalších budou muset sáhnout po téměř jakékoli nabídce práce.

Vypadá to tedy že „zlaté časy“ golfu již v Čechách byly a jen tak nepřijdou. Doby, kdy byla hřiště plná golfistů a trenéři měli plný kalendář,  již bude minulostí. Nastává doba, kdy  ti co zůstanou,budou bojovat všemi zbraněmi o udržení každého klienta, aby vůbec přežili. A to nemluvím o závodním golfu, kde ubudou sponzoři, nebude se investovat to větších turnajů a tak i hrající profesionálové budou mít starosti jak vůbec vyjít.

Myslím si, že golfová scéna přijde o mnoho golfistů, kteří raději dají přednost jistotě než zábavě. Prořídnou zřejmě i řady golfových trenérů a golfových obchodů, které se nebudou již dále schopny udržet na trhu. Již nikdy to nebude takové jako před pandemii. Tedy jako v každém oboru a obecně celý svět se změní a zatím si nedokážu představit, kam se vše posune.

Každopádně všem držím palce, abychom toto těžké období úspěšně přestáli a nakonec se vše obrátilo k lepšímu.

Image by enriquelopezgarre from Pixabay

Jsem golfová profesionálka s více jak 20 letou praxí. Vítám jak začátečníky, pokročilé golfisty tak výkonnostní hráče. Mám za sebou práci s významými klienty, ale také mladými talenty. Jmenuji se Anna Nicole Kučerová. Telefon 603322190

Zanechat komentář

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security